Meteen naar de inhoud

Mijn succesformule voor recruitment?

Beschouw potentiële medewerkers als ambassadeur.

Recruitment in 2020 is niet meer wat het geweest is. Tien jaar geleden organiseerde je een jobdag, 50 deelnemers, en van die 50 kon je er 10 aanwerven. Werving en selectie ging snel, er was een grote vijver met potentials om uit te vissen. De huidige arbeidsmarkt kenmerkt zich door krapte, dus bedrijven moeten anders gaan denken, andere wegen in het rekruteringsproces durven te bewandelen. 

Social Media is niet meer weg te denken in het huidige selectieproces. Ook Inclusief Ondernemen wint aan terrein. We moeten vandaag meer energie en tijd steken in het rekruteringsproces, en soms mag er al eens buiten de lijntjes gekleurd worden, om eruit te springen: vlogs, acties, goede doelen steunen,… Marketing en HR gaan hand in hand.

Ook de eigen medewerkers zijn als ambassadeurs een belangrijke spilfiguur geworden in het rekruteringsproces en het aanleveren van potentiële goede werkkrachten. Hierbij kijk ik niet alleen naar diploma en ervaring, maar ook naar de “goesting”, de drive, het optimisme, de talenten, past zijn/haar persoonlijkheid binnen het team.

Behandel iedere potentiële medewerker als mens, niet als nummer. Geef hem/haar een warm welkom, zorg voor een goede begeleiding/opleiding, zorg ervoor dat jouw medewerkers dé ambassadeurs van jouw bedrijf worden!

Met 9 jaar ervaring in het werving- en selectieproces van verschillende bedrijven ken ik ondertussen de kneepjes van het vak.

  • HR Consultant in de uitzendsector
  • Zelfstandig ondernemer met 12 ingeschreven personeelsleden (flexi, extra, studenten, vaste medewerkers, IBO,…)
  • Manager Klanten bij Carrefour (HR-proces van 40-tal medewerkers)
  • HR Recruiter bij Center Parcs/Sunparks (uitwerken van recruitment-projecten)

Interesse in een vrijblijvend gesprek met mij?

Onze Hr-officer Kelly Berkmans verwelkomt onze deelnemers altijd met veel enthousiasme bij het begin van hun jobdag

Sunparks Kempense Meren

★ ★ ★

Freelance HR recruitement houd het volgende in:

  • Inhouse projecten/opdrachten
  • Lezingen over Recruitment in 2020
  • Projecten/opdrachten uitwerken voor uw bedrijf in mijn thuispraktijk
  • Sollicitatie workshops in scholen
  • Werving en Selectie van verschillende profielen
  • Bedrijfsstand op stagebeurzen


In ons eerste kennismakingsgesprek bespreek ik samen met u de knelpunten/pijnpunten binnen uw bedrijf, of welk project ik binnen uw bedrijf kan uitwerken. Samen maken we een plan van aanpak en wat ik juist voor uw bedrijf zou kunnen betekenen.

Na het kennismakingsgesprek stel ik een offerte op naargelang het besproken project of opdracht.

Voor meer informatie